En de nieuwe primarius is……

Na afgelopen seizoen met fantastische violisten te hebben samengewerkt hebben we onze nieuwe artistiek leider/violiste gevonden in Alexandra van Beveren. We kijken er naar uit om vanaf maart samen met haar vol energie en inspiratie muziek te maken.

Alexandra Van Beveren (1988, België) is een ervaren orkest- en kamermuziekmusicus. Ze is lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en werkte met dirigenten als Sir Collin Davis, Lahav Shani, Valeri Gergiev, Yannick Nézet-Séguin, e.a..

Sinds 2010 maakt ze samen met pianist Bram de Vree en cellist Paul Stavridis deel uit van het Mosa Trio, een Nederlands-Belgisch pianotrio. Het trio studeerde bij het befaamde Trio Wanderer en dankzij de European Chamber Music Academy aan instituten als het Conservatoire National Supérieur in Parijs en de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. De internationale carrière van het Mosa Trio nam een vlucht na het winnen van prijzen op een groot aantal concoursen zoals o.a. het 14e Concours International de Musique de Chambre de Lyon (2018, FR), de International Orlando Competition (2015, NL) en de ‘Supernova – the Future Sound of Classical Music’ (2014, BE). Het Mosa Trio was tevens halve finalist van de prestigieuze Melbourne International Chamber Music Competition (2018, AU).

Alexandra studeerde in de Jong Talent Klas van het Conservatorium Maastricht bij Maarten Veeze waar ze in 2010 tevens haar Bachelordiploma behaalde. Haar “Master in Performance” behaalde zij in 2012 ‘with Distinction’ bij Simon Fischer aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen.

De Bezetting Speelt
Recent Posts